Tiskarna Medium je podjetje z več kot dvajsetletnimi izkušnjami s področja tiska, grafike in oblikovanja. Glavna dejavnost je tiskanje, grafično oblikovanje, grafična priprava, skeniranje in fotografija, založništvo prodaja koledarjev, tiskanje vizitk, rokovnikov, planerjev, poslovnih daril ter promocijskih izdelkov.

tisk, tiskarna, tiskarne, tiskanje, oblikovanje, vizitke, cenik, digitalni, offset, poslovno darilo, poslovna, darila, promocijska, na majice, verzi, rojstni dan, plakatov, vizitk, letakov, fotografija, koledar, ilustracija, design, rojstni dan

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

Certifikati

Grafična priprava

Grafična priprava je oblikovanje vsebinskega in slikovega materiala po že določeni predlogi v obliko primerno za tisk. Postopek grafične priprave zajema skeniranja slik, stavljanje besedila, pretvorbo vsebine iz programa Microsoft Word v grafični program, izdelavo visokoresolucijskega PDF formata iz grafičnega programa, izdelavo poskusnega odtisa in drugo.

Pri nas lahko izdelke, ki ste si jih zamislili ali oblikovali, pripravimo za tisk. To pomeni, da ne spreminjamo vašega designa, temveč tehnično poskrbimo, da bo izdelek primeren za postopek tiskanja.

Ne veste v kakšni obliki poslati grafiko, želite pa samo usluge tiska?

Za tisk potrebujemo PDF (Portable Document Format) datoteko. PDF lahko kreirate iz številnih programov, za tisk pa so najbolj priporočljivi grafični programi: Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Corel Draw, QuarkPress, Adobe Freehand...

Pri pripravi tiskovin (že v grafičnem programu) morate upoštevati:

  • - Datoteka za tisk mora biti v CMYK barvni lestvici, v kolikor se tiska v Pantone barvah pa v Pantone lestvici. Datoteka ne sme biti v RGB barvah, saj lahko pride do neželene spremembe barv.
  • - Format papirja datoteke mora biti točen, datoteka pa postavljena sredinsko na stran.
  • - V primeru tiska do roba papirja upoštevajte dodatek za porezavo - plus 2 do 3 mm(bleed).
  • - Za najboljšo kakovost slik uporabljajte slike v resoluciji 300 dpi in v CMYK barvnem prostoru.
  • - Priporočljivo je, da so besedila vektorska.
  • - Priporočljiv je odmik besedil vsaj 5 mm od robu tiskovine.

Pri kreiranju PDF formatov obstaja več možnosti: lahko ustvarite PDF za internet, za pošiljanje po e-pošti, za razne projekcijske predstavitve ali za tisk.

  • - Najlažje za vas je, da pri izdelavi PDF formata poiščete prednastavljene parametre in med njimi izberete »Press Quality«.

V primeru, da boste naleteli na težave, smo vam seveda pripravljeni pomagati. Pokličite nas na telefonsko številko 04/ 580 50 20 ali pošljite sporočilo na e-pošto

© 2005 - 2020, Medium d.o.o. Žirovnica, vse pravice pridržane. Izvedba Webshocker
Oblikovanje Vizitk, Plakatov Die Druckerei Medium Poslovna Darila Medium Tiskarna Medium